November 8, 2013

Nove polstare / New pillows

Bylo na case prevlect do noveho kabatku. Polstare v obyvaku se mi okoukaly a tak vznikla nova sada. Postup jak usit hexagony najdete tady 
Mam z nich velkou radost :)

It was a time for new pillows. I wanted some change in my living room so I made a new set. As I mentioned in my last post I love hexagons if you want to know how to make them look here



Prikoupila jsme motylkove rezne platno a vnikly tyhle obri polstare, ktere jsou super pohodlne.
I bought some butterfly linen and made these huge pillows. I love them. They are so comfy.


Nedavno jsem na netu narazila na techniku "Disappearing 9 patch" tak jsem ji vyzkousela je to 9 sesitych ctvercu, ktere se roztrihaji a poskladaji jak je libo a znovu se sesijou. Opravdu dobra vychytavka :) a jak jednoduche!
Vypadaji takhle.

I came across this new technique "Disappearing 9 patch" I wanted to try. It is 9 square blocks from different fabrics sew together, then cut into 4 pieces rearranged and sew back together. Wow what a fun!
And it is fast and easy!



Mejte se krasne!
Have a lovely day!

Hanka


15 comments:

  1. Polstarky a plstare jsou hezke a moderni .Moc pene jsi to dala dohromady.Chtela bych se zeptat kde jsi koupila to platno s motylky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuji Elli, mam rada moderni patchwork a hratky s barvama :) Tu latku jsem koupila minuly tyden ve Spotlight. Je to sire 150cm a metr stal kolem $14 neni ani moc hruba a po vyprani zmekne :)

      Delete
    2. Hanko dik ,uz jsem ve Spotlite delsi dobu nebyla protoze kdyz tam vlezu tak hned najdu plno veci ktere proste musim mit ale pro tu latku si zaskocim- no spis zajedu.

      Delete
  2. Moc pěkné polštářky a hezké barevné ladění.Zdravím.Marie

    ReplyDelete
  3. Beautiful pillows! I can't get enough of hexies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Christine, I know you love them and the one you made is beautiful! They are really fun to make and not so difficult as I always thought :)

      Delete
  4. Polštáře jsou opravdu výstavní ♥

    ReplyDelete
  5. Haničko milá, dočítám všechny Tvé příspěvky. Teda to volno Ti svědčí, jsi pilná včelička. Vlastně jste pilné včeličky :-) Fascinují mě Tvoje úžasné barevné kombinace. Máš to všecičko tak precizní. Ať se Vám daří :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju Leni, no ja te tady porad vyhlizim a ty nekde litas, jenom ne tady :) volno nam fakt svedci, konecne je cas na siti a prijde i rada na tu nasi challenge - ptackovy panel :)

      Delete
  6. Hanka, veľmi sa mi páčia vankúše....musím si prejsť celý Tvoj blog...jana

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)