December 11, 2013

Co nového u protinožců....

Je prosinec a léto právě začalo, teploměr ukazuje 30C a pro mě je těžké se nabudit do předvánoční atmosféry. A tak aby mi to nebylo líto, manžel si hrál a udělal mi takovou drobnost z které mám super velkou radost :)
Dvě srnky u krmelce, vyrobené z kousku větvičky. Stromečky v pozadí jsou koupené, jsou to obyčejné štětky na čistění lahví, seřízle do tvaru stromku a nastříkané :)
Hačkovaná dečka je od maminky, taky sem nakukuje jestli nedělám hrubky :)



Začala mango sezona takže o ovoce tu nemáme nouzi. Roste nám tu volně tak jako u Vás jablíčka nebo švestky u cesty.
 Jen si utrhnout.

Nejraději nakupuji banány. To takhle zaparkujem u cesty.

 Je to tu samoobsluha a nikde nikdo jen poblíž bananová farma. Naložíme si potřebné množství na váhu, od oka spočítame kolik asi zaplatíme, penízky vhodíme do "pokladny" a frčíme dál.

 Chutnají skvěle nebot jsou čerstvě utržené a doslova za pár $!

Divoké krůty se nám tu promenádují kolem baráku jen tak...nejraději bych ji viděla na pekáči, ale jsou strašně plaché a chráněné. Takže z toho nic nebude :(

A o křik máme postaráno, když přiletí papoušci! To byste nevěřili kolik nadělají rámusu.

To je pak nejlepší jít na procházku na pláž. 

Takhle to vypadá když je odliv. Je dlouhý několik desítek metrů.  Když je příliv tak tam kde mě vidíte stát je vše pod vodou.



Také nám tu krásně kvetou stromy tenhle je můj oblíbený.

Děkuji Vám za návštevu a přeji hezký predvánoční čas.
Hanka

7 comments:

  1. Ahoj Hani, jak se ti tam žije? Nechybí ti naše klima? Na zimu nadávám, když se nemůžu dostat do práce apod., ale neumím si představit, že nebudou Vánoce... ;-) Líbí se mi stromečky ze štětek, to je fakt vtipné. :-) Co závidím,je ovoce. Měj se hezky. :-)

    ReplyDelete
  2. Hani, pěkná reportáž z tvého bydliště a okolí. Ale vánočně to moc nevypadá.Pohodový další den.M.

    ReplyDelete
  3. No pááni... nad banánovou samoobsluhou fakt žasnu .... a to mango, jé to se máš takhle si utrhnout, u nás je čím dál tím dražší:-)) Vánoční dekorace supr a procházku po pláži bych si taky nechala líbit:-)))

    ReplyDelete
  4. Ja chci ty manga a banany,papousky a kruty si muzes nechat i kdyz jak pises kruta na pekaci by nebyla spatna a more take beru .Jak koukam tak bych ti toho moc nenechala.je to tam u vas hezke.manzel ti udelal hezke ozdoby a ty stromky ze stetek jsou krasne a i srnky.Muzu se zeptat jestli je manzel Cech a nebo Ozzie Je videt ze na vanoce v lete jsi si uz zvykla.Vyrid mamince at neni moc prisna na ty hrubky ,ja je delam porad.

    ReplyDelete
  5. Hani, krásná reportáž! Nápady na stromečky ze štětec na mytí lahví se mi líbí. A manžel je šikula, zvířátka jsou moc pěkná :-))

    ReplyDelete
  6. Úžasné fotky! Ta pláž - to je sen. To bych teď potřebovala, alespoň na den.

    ReplyDelete
  7. Fantasticka reportáž a vy ste obaja super šikovní...Musím ešte pochváliť tie predošle vankúšiky ozdobky a stromčeky, úžasný nápad, perfiš ušite.

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)