January 14, 2014

Sausage rolls




Nevím jestli jsou i u Vás ale u nás protinožců jsou oblíbené a dají se koupit na každém rohu. 
A tak se pečou i u nás doma. Jsou o moc lepší než ty kupované. Maso volím s menším obsahem tuku a přidávám strouhanou zeleninu takže nejsou zas až tak tučné. 
Vzpomínám si, že maminka často pekávala takzvané klobásníky byly podobné ale měla je kulaté a těsto nebylo lístkové ale kynuté.
Nedají ani moc práce jsou hotové za chviličku. Výborné ještě teplé z trouby nebo po studenu a k tomu dobře vychlazené pivko a máte pohoštění pro jakoukoliv příležitost.







Suroviny:
pomleté maso, vepřové nebo hovězí
malá cuketa, nastrouhaná
malá mrkev, nastrouhaná
petrželka
česnek
trochu strouhanky
1 vajíčko
sůl, pepř
lžíce kečupu
lžíce hořčice
trochu mléka

Suroviny smíchám dohromady. Naplním sáček a vytlačím nápln na lístkové těsto. Okraje potřu vajíčkem. Zaroluju, spíš jen přehnu, potřu vajíčkem posypu mákem nebo hrubou solí. Rozkrájím na menší dílky.
Peču v horké troubě 180C dozlatova.
 


16 comments:

  1. juuu tak toto vyzera zaujimavo :) urcite vyskusam... mozem sa opytat na pomer surovin? presne povedane kolko maska na to budem potrebovat...dakujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na 12 ks stačí 500g jemně pomletého masa. Někdy dělám z dvojité dávky 1kg masa = 24 kousků. Když maso zbyde a nemám už těsto, udělám karbanátky :) Děkuji za návštěvu! Doufám že Vám budou chutnat :)

      Delete
  2. Tak to určitě vyzkouším. Klobáskovníky, jak obdobným kouskům říkáme u nás doma, znám od babičky. Dělá je z kynutého těsta, místo mletého masa klobáska či párek. A jako děti, když jsme s babičkou a dědou jezdívali na hory, tak toto bylo "povinnou" součástí naší svačinky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aničko, tak to jsme na tom byli podobně. Také když jsme jako malí jezdívali na hory tak nesměly chybět a k tomu ještě domáci klobásky :) Dnes už jsme " přesedlali " na zdravou stravu a jíme trochu jinak :)

      Delete
  3. Haničko, koukám, že jsi pořád ve skvělé formě a polehávání není nic pro Tebe. Haničko, ty klobásníky se u nás pořád drží a pro nás pár, co jsme jiní, tam maminka vrazí místo masa pohanku. Z té ostatně taky dělám podobné štrůdliky jako Ty. Jen je vždy pořádně do lístového těsta uzavřu, aby pak zrníčka nekřupala :-) Moc, moc zdravím :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leni, dobry napad s pohankou tu my mame moc radi. Tvuj kontrabas delam casto a na vselijake zpusoby. Take vas moc zdravim a posilm slunicko!

      Delete
  4. Hanicko vyzera to fantasticky, urcite vyskusam..dakujem pekny dnik..
    Mirka

    ReplyDelete
  5. to vypadá úúžasně, už se na to těším:-)

    ReplyDelete
  6. Fiiiha...toto je pre mňa novinka. Ďakujeeem za inšpiráciu, vyskúšam. Tebe sa to krásne podarilo, pekne fotky a zrozumiteľný postup ešte raz dík.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Mery, dej vědět jak se ti povedly.

      Delete
  7. To vypadá lákavě. Děkuji za inspiraci.

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)