April 7, 2015

Carrot cupcakes / Mrkvové cupcakes

Jedno těsto a dvě různé prezentace. Představuji Vám moje milé Blogerečky mrkvičkové cupcakes/muffins. 
One batter and two different presentations. I am introducing Carrot Cupcakes/Muffins.





Pokud chcete zůstat "light" zkuste jen s plátkem pomeranče, pokud si rádi smlsnete vychutnejte si je s Philadelphia cream-cheese.

If you want to stay light go with just a little slice of orange on the top. If you feel like indulge go for cream-cheese topping.





 Pro kterou verzi jste se rozhodly? U nás zaručeně vede cream-cheese :)

Which version do you prefer? I will go for cream-cheese topping :)

Recept:
2 vajíčka
3 pol. lžíce mléka
1/2 hrnku hnědého cukru (hrnek čtvrtlitrový)
125 ml oleje
1 hrnek strouhané mrkve (na jemno)
1/2 hrnku mletých mandlí
1 hrnek hladké mouky
1čaj. lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
1 lžička čerstvé pomerančové kůry
1 lžíce pšeničných klíčků, nemusí být

Vejce, mléko, cukr, olej smíchám dohromady. Přidám mrkev, mlété mandle, mouku, pr. do peč., skořici, pom. kůru a klíčky.
Naplním mafinové košíčky. Pokladu plátkem čerstvého pomeranče. Pokud zdobím Philadelphia krémem tak pomeranč nedávam.
Peču 170C 20-25min.

Po upečení nechám dobře vychladnout a zdobím krémem.
250g Philadelphia cream-cheese (sýr)
1/4 hrnku moučkového cukru (dávám podle chuti)
trošku citronové štávy
Vyšlehám do hladka.


Recipe:
2 eggs
3Tbsp. milk
1/2 cup brown sugar
125ml oil
1 cup grated carrot
1/2 cup almond meal
1 cup self-raising flour 
1/2 tsp. cinnamon
1 tsp. orange zest
1 Tbsp wheat germs, optional

Whisk together eggs, milk, sugar, oil. Add carrot, almond meal, flour, cinnamon, orange zest, wheat germs.
Fill muffin tray put little slice of orange on top. If I do cream-cheese topping I don't put orange on the top.
Bake 170C 20-25min. 

Creamcheese topping:
250g Philadelphia creamcheese, room temperature
1/4 cup icing sugar (more or less if you like)
lemon juice to taste 

Whisk all together until nice and smooth.  

10 comments:

  1. Tak já bych si určitě dala s krémem .... vypadají nádherně.-)

    ReplyDelete
  2. vypadají skvěle, mrkev už mám doma připravenou .... a to "zdraví" je třeba rozhodně vylepšit krémem :-)
    měj se fajn Hani
    Věrka

    ReplyDelete
  3. Haničko, krásně se ti povedly ♥ a chutnají určitě skvěle !!!

    ReplyDelete
  4. Musím sa priznať, že ja mafiny nerobievam ... manžel im akosi nevie prísť na chuť ... a na sladké je v našej rodine najmä on. Tieto tvoje vyzerajú nádherne ... asi neodolám a urobím ... :)))) pozdravujem ... L.

    ReplyDelete
  5. Haninko, teda ty jsou... Máš to tak krásně nazdobené, jsi moc šikovná. Já bych si určitě dala s krémem, jsem strašně mlsná :-))) Měj se hezky, pa Hana ♥

    ReplyDelete
  6. Holky, mockrát děkuju za milé komentíky. Podotýkám, že mafiny nejsou moc sladké, není tam moc cukru a obohatila jsem je o pšeničné klíčky to aby mohla i ta moje malá princezna s náma zdravě mlsat.
    Přeju krásné slunečné dny!

    ReplyDelete
  7. Jejda to vypadá naprosto úžasně Hani, to určitě vyzkouším:o)

    ReplyDelete
  8. Wow! Your carrot cupcakes look so pretty!

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)